Om Lars Thornblad

Lars Thornblad er uddannet reklamefotograf fra Schiller Fotografi i 1982 og har undervist i fotografi på bl.a Askov Højskole og Fotografskolen i Kbh.
I de seneste 20+ år har han skudt utallige kampagner for nogle af de største reklamebureauer i Danmark. Lars har beskæftiget mig med konceptuelle Stilllifes og studieoptagelser i den tunge ende.
Bl.a krævende packshots af biler for VW, Mercedes og Nissan Samt Kampagnebilleder for f.eks. Carlsberg og Ceres bryggerierne, Menu og Junckers.

I 2006 udgav Lars efter egen idé og i samarbejde med LO og 3F, portrætbogen "Råstyrken" med empatiske portrætter af bygningsarbejdere på bl.a. Det Kgl. Teaters Skuespilhus.

I 2008 påbegyndte Lars sin næste bog om soldater hjemvendt fra Afghanistan. Ideen var at de skulle fortælle en historie om deres oplevelser, og han ville så illustrere det vacuum som opstår imellem deres udsendelse og virkeligheden i Danmark. Men på trods af støtte fra forsvarsministeren samt alle soldaternes organisationer, lykkedes det ikke at få lokket historier ud af dem, så projektet endte som et lovende pilotprojekt.

Siden "Råstyrken" har Lars i stor stil bevæget sig rundt i den danske industri og gennemført sit photoraid, som går ud på at se og tage portrætter, produktions situationer, grafik og arkitekturfotos. Kort sagt alle fotogene emner på virksomheden. Han elsker at få et dejligt billede ud af et helt almindeligt menneske.

Lars har desuden rejst en del for Hempel og dokumenteret deres aktiviteter rundt omkring i Europa.


Page in English
Thornblad of Copenhagen +45 4087 9058